Hulp bij Afvallen

Afvaltips om te vermageren en slank te blijven

  • Home
  • afvaltips
  • bewegen
  • onderzoek
  • dieet
    • Afvallen met Maaltijdvervangers
    • Afvallen met behulp van een arts
    • afvallen met pillen en medicijnen
    • begeleid afvallen
    • voor vrouwen
  • hulpmiddelen
    • Boeken over afvallen
    • software om af te vallen
  • Contact
Je bent hier: Home / Archief voor dieet

Het Vastendieet: nieuwe rage of blijvertje?

25 maart 2016 door admin

Het Vastendieet van Michael Mosley verovert de wereld. Tenminste als we de trouwe aanhangers op de diverse internetfora moeten geloven. Tijd om het Vastendieet ook wel Intermittend Fasting, Fast Diet of 5-2 dieet genoemd eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Intermittend Fasting: Doorbraak door een documentaire

Het Vastendieet werd in 2012 in een documentaire van de BBC gelanceerd onder de titel Eat, Fast and live longer. Waarbij Fast niet voor snel staat, maar voor ‘vasten’ of ‘intermittend fasting’. Heel weinig eten dus.

De documentaire over het Vastendieet werd uitgezonden door de BBC op het HD kanaal en is ook in Nederland op de TV geweest. En deskundigen weten dat als de BBC een documentaire maakt, dat die op zijn minst interessant zijn om te bekijken.

Wat maakt het vastendieet nu anders dan andere diëten? Wel allereerst de benadering van het dieet. Mosley lijkt in zijn reis niet eens zo zeer primair op zoek naar een methode om af te vallen, als wel naar een manier om gezonder te leven en ouder te worden. Hij maakt hiervoor een reis langs diverse universiteiten in Amerika. Tijdens zijn eerste bezoek wordt zijn gezondheid in kaart gebracht. Die is, ondanks dat Mosley er niet ‘te dik’ uit ziet, niet best.

De hoogleraar die hem onderzoekt zet hem op een dieet waarbij hij gedurende 3,5 dagen hoegenaamd ‘niets’ mag eten en zijn energie-inname dient te beperken tot minder dan 500 calorieën per dag. En dat is héél erg weinig. Bij een tweede meting na deze vier dagen zijn de gezondheidsindicatoren sterk verbeterd. Toch vindt Mosley drie dagen vasten te lang en hij vervolgt zijn weg.

Hoe werkt het vastendieet?

Uiteindelijk behaalt de Engelsman de beste resultaten bij een dieet waarbij hij vijf dagen normaal eten afwisselt met 2 dagen vasten. Op deze dagen wordt eigenlijk maar één maaltijd per dag genuttigd en verder wat thee en veel water gedronken. Mannen mogen op vast-dagen minder dan 600 calorieën innemen Vrouwen die de methode volgen moeten het met nog eens 100 calorieën minder doen.

Volgens de aanhangers van Intermittent Fasting val je niet alleen af, maar leef je langer, gezonder, vermindert je kans op hart en vaatziekten en ook het risico op het ontwikkelen van ziektes zoals Alzheimer. In de documentaire worden onderzoeken in beeld gebracht die deze beweringen staven, alhoewel bij een onderzoek op muizen de resultaten natuurlijk niet rechtstreeks kunnen worden doorgetrokken naar mensen.

Dat je van het dieet afvalt is logisch. Mannen die slechts 600 calorieën innemen komen per dag minimaal 1500 calorieën te kort. Bij twee dagen in de week val je dus minimaal een pond in de week af, maar waarschijnlijk meer.

Nu zou je verwachten dat hierbij een jojo effect optreedt omdat je lichaam in de verdediging schiet en je basale stofwisseling verlaagt. Maar dat schijnt mee te vallen, omdat de periode van twee dagen vasten wordt opgevolgd door vijf dagen normaal eten. Het is erg jammer dat hier in de documentaire over het Vastendieet niet nader wordt ingegaan.

Het vastendieet: recepten en communities

Inmiddels is er een tweede boek met vastendieet recepten en uitleg, zijn er diverse internet communities en is het vastendieet dus ‘hot’. Een ding is wel zeker, het vastendieet is niet zomaar een dieet, maar eentje dat wel degelijk gestoeld is op breed onderzoek en dat aantoonbaar positieve resultaten heeft op de gezondheid van de volgers. En dat laatste is iets wat je maar van een paar diëten kunt zeggen.

Voordelen vastendieet

Het vastendieet wordt populair omdat het een aantal voordelen heeft. Wanneer u weet dat u morgen weer gewoon mag eten, dan is het gemakkelijker om weerstand te bieden aan de honger van dat moment. Verder zou, omdat u slechts periodiek vast en niet langdurig, geen jojo effect optreden. U blijft dus afvallen en vet verbranden.

Wat is het optimale eetschema bij het vastendieet?

Het vastendieet is bekend geworden als het 5-2 vastendieet. Als u leest over het 5 2 dieet of het 2-5 dieet dan is dat alleen maar een andere term voor dezelfde methode om af te vallen. In het Engels het intermittent fasting dieet. We hebben in het Nederlands eigenlijk geen term die duidelijk uitlegt wat Intermittend Fasting betekent. ‘Intermitterend vasten’ is een term die ik vaak tegen kom, maar ook deze term wordt door veel mensen niet begrepen.

Intermitterend vasten, maar gedurende hoe lang?

Mosley schreef zijn boek in 2012. Inmiddels (het is als ik dit schrijf mei 2016) zijn we een aantal jaren verder. En daarmee hebben ook de specialisten de kans gehad om het Vastendieet onder de loep te nemen, hebben hele volksstammen zich overgegeven aan het dieet en is er dus een enorme hoeveel data beschikbaar over de resultaten en beste methodes.

Intermitterend vasten wil zeggen dat u gedurende een bepaalde periode niets of bijna niets eet. De lengte van die periode loopt uiteen van circa 12-16 uur per dag, tot twee dagen lang. Mosley zelf voelt zich het beste bij vijf dagen gewoon eten en dan twee dagen vasten, in zijn geval de maandag en de donderdag.

Inmiddels zijn er ook heel veel volgers van het vastendieet die een ander schema aanhouden. Zij vasten 16 uur per dag en eten en drinken in de acht uur die overblijven. De voordelen van het vastendieet gaan bijna ook allemaal gelden voor deze volgers, de verschillen in de resultaten zijn minimaal. In de praktijk komt het erop neer dat mensen die dit schema volgen het ontbijt overslaan. Ze starten met eten rond de middag en doen dat tot vroeg in de avond. Dan stoppen ze volledig met eten en nuttigen doorgaans uitsluitend nog koffie, thee en water. Tot de volgende dag de lunch weer aanbreekt waarbij de cyclus zich herhaalt.

Een van de intermittent fasting experts die deze methode predikt is Dr. Mike VanderSchelden. Een topfitte Amerikaan die in bovenstaande youtubebijdrage in krap 30 minuten uitlegt, waarom dit vastendieet schema voor hem (tijdens werkdagen) de beste resultaten oplevert. De film is in het Engels en niet ondertiteld maar het blijft een aanrader voor iedereen die meer wil weten over het Vastendieet.

Leangains methode (8/16) voor intermittent fasting

Wie de documentaire van Mosley bekeken heeft en daarna de film van Dr. Mike tot zich neemt, ziet dat er in een paar jaar toch nog wel het een en ander veranderd is. Dr. Mike wordt populair en het eerste boek van zijn hand is in aantocht. Nu is het interessante dat deze 16/8 of 18/6 intermittent fasting methode niet afgeleid is van de methode Mosley, maar dat deze eigenlijk al veel langer bestaat. Martin Berkham is een fitness/coach/bodybuilder die al in 2010 zijn website helemaal vol had staan met wat later bekend werd als de leangains-methode voor intermitterend vasten.

Berkham onwikkelde zijn vastendieet methode voor het opbouwen van spieren en verbranden van lichaamsvet. Hij volgt een 8/16 vastenschema zoals hiervoor omschreven en boekt daarbij verbluffende resultaten. Voor degenen die fitnessen of aan bodybuilding doen heeft Berkham nog wat aanvullende maatregelen. Behoudens de eet-en-vast-periodes vertelt hij ook welke voedingsstoffen (macro nutrients) ze moeten eten of training- of rustdagen. Dat vergt extra aandacht. Het lijkt erop dat Berkham medio 2016 zelf wat minder bezig is met het doorontwikkelen van zijn methode. We lezen op zijn site dat ‘alles wat er te melden valt over deze methode en de resultaten inmiddels al gezegd en geschreven is’. Wie géén moeite heeft met het lezen in de Engelse taal vindt veel wetenschappelijke en uitgebreide informatie op de site van Leangains over deze variant van intermittent fasting.

Is het vastendieet een dieet?

Ook interessant, Dr. Mike houdt bij hoog en laag vol dat het vastendieet eigenlijk geen dieet is maar een andere manier van leven, ook kandidaten die gewoon dooreten zoals voorheen boeken goede resultaten en verbranden lichaamsvet. Wie goed oplet valt af, en flink….

Hoe moet ik beginnen met het vastendieet?

U overweegt om te gaan afvallen en hebt gehoord over het Vastendieet of Intermittend Fasting. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat u op deze webpagina terecht bent gekomen.

Wie wil starten met vasten doet er goed aan zich eerst flink in te lezen in de verschillende varianten van Intermittend Fasting. Kiest u voor het 5-2 vastendieet, of is het gemakkelijker om dagelijks gedurende 16 uur of langer niet te eten?

In de praktijk kiezen veel mensen voor de 16-8 methode van het vastendieet. U eet dagelijks gedurende acht uur wel en vervolgens 16 uur niet. In de praktijk komt dit voor de meeste mensen neer op het overslaan van het ontbijt. Zij eten van 10 uur in de ochtend tot zes uur ‘s avonds. Of van 12 uur (met de lunch als eerste maailtijd) tot acht uur ‘s avonds.

U kunt met deze methode ook ervaring opdoen met intermittend fasting. Bijvoorbeeld door te starten met een 10-14 variant. U eet gedurende 10 uur per dag en vervolgens 14 uur niet. Kies zorgvuldig de periode waarin u wel eet en kijk hoe het gaat. Eenmaal gewend rekt u de periode van niet eten wat op en schakelt over op een 8-16 vastenschema. Het is daarbij niet ongebruikelijk dat lijners doorpakken en eindigen op een 18-6 schema, waarbij ze bijvoorbeeld eten van 12-18 uur en daarbuiten niet.

Welk type vastendieet 5 2 of 16 8?

De meeste mensen die lijnen volgens de methode van het vastendieet volgen de 16 8 variant. De reden daarvoor is eenvoudig. Een hele dag niet of nauwelijks eten is voor velen van u (en ondergetekende) een hele opgave. Wie start met het 5 2 systeem schakelt vaak over naar 16 8. Andersom is dat niet het geval. Als u twijfelt of nog geen ervaring heeft met initermittend fasting, raden we u aan om te kiezen voor het 16 8 systeem. U kunt altijd nog overschakelen!

Hoe lang doe je een Vastendieet?

Zoals bij alle diëten is het antwoord op deze vraag voor iedere deelnemer verschillend. Het hangt ervan af hoe snel u wilt afvallen, hoeveel kilo u kwijt moet en hoe goed intermittend fasting bij u past.

Er zijn mensen die het systeem omarmen en hun hele verdere leven eten volgens deze methode. Er zijn ook mensen die -als ze zien dat ze zwaarder worden- een paar dagen beginnen te vasten totdat ze weer op gewicht zijn.

Feit is dat u geen nadelige gevolgen ondervindt van het vastendieet. Ook niet als u gedurende langere tijd het dieet blijft volgen.

Categorie: dieet

Crashdieet niet zonder risico’s

9 november 2014 door admin

Sommige diëten beloven u een uitzonderlijk snel gewichtsverlies. Meestal door de voedselinname drastisch te beperken. Uw inname van energie bij zo’n crashdieet daalt tot een niveau dat soms gevaarlijk is. Wie een dergelijk crashdieet volgt, eindigt in meer dan 90% van de gevallen hoger op de weegschaal dan bij aanvang van de dieetpoging.

Lees daarom dit artikel door voordat u start met een crashdieet of Laag Calorieën Dieet (LCD).

Voorbeeld crashdieet

Een LCD is erop gericht om u snel gewicht te laten verliezen. Meestal aan het begin van een langere dieetperiode. Mensen die het dieet volgen consumeren 800 calorieën per dag of minder.

Bekende diëten volgens dit concept zijn het koolsoepdieet en het Cambridge dieet.

[Lees meer…]

Categorie: eetpatroon Tags: BMR, TDEE

Protiplus van Modifast

1 november 2014 door admin

protiplus

Protiplus van MOdifast

Protiplus eiwitshakes worden geleverd door Modifast, bekend van het Modifast eiwitdieet. De shakes bevatten 62% eiwit en passen daardoor in een eiwitrijk afslankprogramma. Die zijn het afgelopen jaar snel populair geworden.

Protiplus inhoud

In een standaard bus van 540 gram zitten circa 18 porties die kunnen worden gebruikt in combinatie met water, melk of yoghurt. De shakes zijn leverbaar in diverse smaken. Met name met yoghurt smaken ze goed. U consumeert slechts 100 kalorieën per shake (plus de energie in de melk of yoghurt).

En 100 calorieën uit eiwitten is natuurlijk niet veel. U dient daar nog wel de calorieën bij op te tellen van de melk of yoghurt waarmee u de Protiplus shakes aanmaakt.

In de praktijk komt het nog wel eens voor dat mensen al hun shakes aanmaken met water, omdat het geen energie bevat. Een heel slecht idee. Want slechts 100 calorieën uit de poeders is echt niet voldoende. Protiplus wordt daarmee een crashdieet met alle nadelige gevolgen van dien.

Naast de shakes zijn er ook nog musli repen en andere voedingsmiddelen binnen het programma beschikbaar die alle gemeen hebben dat ze relatief veel eiwitten bevatten.

Protiplus is een totaaldieet dat prima werkt voor wie wil afvallen of af en toe een maaltijd wil vervangen om zo op gewicht te blijven.

Categorie: Maaltijdvervangers Tags: crashdieet, eiwitdieet, Modifast, Protiplus

Afvallen met het TLC dieet

28 juli 2014 door admin

Het TLC dieet is een dieet dat al jaren gevolgd wordt door héél veel mensen met overgewicht. Het lijkt de tand des tijds te weerstaan. Reden voor ons om eens speciaal aandacht te schenken aan dit dieet.

Meer over het TLC dieet

Het TLC dieet is een dieet met restricties op de inname van vet. Het vertoont overeenkomsten met het DASH dieet, dat zich richt op het verlagen van de bloeddruk.  Het doel van het TLC dieet is het verlagen van uw cholesterol. En dan met name uw LDL (slechte) cholesterol. Wie het TLC dieet volgt en er zich aan houdt kan rekenen op een verlaging van het LDL cholesterol van 8 tot 10 procent binnen zes weken.

De theorie achter het TLC dieet

De letters ‘TLC’ bij het TLC dieet staan voor de Engelse afkorting Therapeutic Lifestyle Change. Het dieet is afkomtstig van het Nationaal Gezondheid Instituut in de VS. Het wordt door de Amerikaans Hartstichting aanbevolen als een regime of leefwijze dat tot een vermindering van de kans op ziektes van hart- en bloedvaten leidt.
De manier waarop dit bewerkstelligt wordt is een enorme reductie van de inname van vet, en dan met name verzadigde vetten. Verzadigd vet (denk hierbij aan vet vlees, volle zuivelproducten en gefrituurde gerechten) leidt tot een toename van slechte cholesterol in uw bloedvaten. Een te hoog cholesterolgehalte heeft een verhoogd risico tot hartfalen en en/of een hartaanval tot gevolg. Wanneer u verzagdigd vet vermijdt en tegelijkertijd de consumptie van vezels opvoert, kunt u vaak uw hoge cholesterolgehalte onder controle krijgen zonder dat u daarvoor medicijnen gebruikt.

Werking van het TLC dieet

Wie het TLC dieet gaat volgen kiest eerst een gewenste calorie-iname per dag. Als u alleen uw cholesterol wilt verlagen, dan start u met dagelijks 2500 calorieën voor mannen en 1800 voor vrouwen. Wie wil afvallen, verlaagt de dagelijkse intake naar 1600 calorieën (mannen) of 1200 calorieën (vrouwen). Vervolgens zorgt u ervoor dat er nooit meer dan zeven procent van de energie die u consumeert uit verzadigd vet komt.  En dat betekent in de praktijk dat u serieus stopt of mindert met het eten van zuivel met een hoog vetgehalte (bijvoorbeeld boter) en ook stopt met het eten van vet vlees (salami, boerenmetworst, palingworst om er maar eens een paar te noemen).
Wie het TLC dieet volgt eet veel fruit, groenten, hele granen, magere zuivel, vis en gevogelte zonder huid. Hoe u dat precies regelt is natuurlijk aan u. Maar er zijn voldoende voorbeeldkaarten en dagplanningen voorhanden.

TLC Dieet en afvallen

Valt u af als u het TLC dieet volgt? Zeer waarschijnlijk wel. U beperkt immers uw inname van energie. Verder valt het niet mee om uzelf met fruit en groenten te overeten. U kunt eenvoudigweg geen 1600 calorieën aan groenten consumeren, dat kunt u niet op (160 tomaten op een dag om maar eens wat te noemen).
Wel moeten we in deze beschouwing eerlijk vermelden dat het primaire doel van het TLC dieet het verlagen van uw cholesterol gehalte is.

Het TLC dieet en hart- en vaatziekten

Zijn er voordelen voor het hart en de bloedvaten wanneer u het TLC Dieet volgt? Jazeker. Het TLC dieet staat te boek als een dieet dat goed is voor hart en bloedvaten. Een eetpatroon met daarin veel groenten en fruit, onverwerkte granen en weinig vetten, is dé manier om de cholesterol te verlagen en hartproblemen te voorkomen.

Het TLC dieet en diabetes

Vaak wordt gevraagd wat de effecten van het TLC dieet zijn op diabetes. Daar is nog niet veel onderzoek naar gedaan. Wat wel vaststaat is dat patiënten die het TLC dieet volgen vaak een verlaagd insuline niveau in hun bloed hebben. En dat is gunstig want bij een verhoogd insulineniveau stijgt ook de kans op diabetes-2.

Het TLC dieet en bewegen

Wie het TLC dieet volgt dient tenminste 30 minuten per dag te bewegen met middelmatige inspanning. Dit bevordert de resultaten en zorgt ervoor dat u meer energie heegt. Bewegen en afvallen gaan ook bij het TLC dieet hand in hand.

Categorie: dieet, eetpatroon Tags: bloeddruk verlagend dieet, ldl cholesterol, tlc dieet

Dash dieet voor een lager gewicht en lagere bloeddruk

23 juli 2014 door admin

De titel van dit bericht zou enigszins misleidend kunnen zijn. Een lager gewicht staat vóór een lagere bloeddruk. En dat is eigenlijk de verkeerde volgorde. Het Dash Dieet wil door gezond en anders eten een hoge bloeddruk voorkomen, of deze verlagen bij mensen die er al last van hebben. En bovendien valt u erbij af. En dat is toch even een nuanceverschil of niet soms?

De theorie achter het Dash dieet

Voedingsstoffen als calcium, proteïne, vezels en kalium zijn enorm belangrijk om een hoge bloeddruk te voorkomen of een hoge bloeddruk te verlagen. Uw hoeft hiervoor niet minitieus uw voedselconsumptie te registreren. Gewoon die dingen eten waarvan u waarschijnlijk al sinds uw prille jeugd weet dat ze goed voor u zijn zoals fruit, groenten, granen, mager vlees en magere zuivelproducten). Tegelijkertijd vermijdt u die producten die we in de loop der jaren zijn gaan eten en die minder gezond voor ons zijn (zoetigheid, producten met suiker en rood vlees). Als laatste actiepunt gaat u de inname van zout flink beperken. En dan bent u al een heel eind.

[Lees meer…]

Categorie: eetpatroon Tags: dash dieet

Liposuctie: plaatselijk vet verwijderen

15 juli 2014 door admin

Is liposuctie een manier om af te vallen? Eigenlijk niet. Het is een manier om plaatselijk correcties aan te brengen. Vandaar dat we liposuctie toch behandelen in deze rubriek.

Liposuctie, ook wel liposculptuur genoemd is niets meer of minder dan het afzuigen van vet op plaatsen waar dat niet wenselijk is, bijvoorbeeld omdat er sprake is van een buitensporige vetophoping. Meestal vindt liposuctie plaats rondom de buik, op de billen, de benen, de knieën, armen en de hals… Het is een manier wanneer plaatselijk afvallen wenselijk is. [Lees meer…]

Categorie: medische ingrepen Tags: anestheticum, liposculptuur, liposuctie

Een maagballon plaatsen om af te vallen

14 juli 2014 door admin

maagballon plaatsen

maagballon plaatsen

Alhoewel een maagballon plaatsen per definitie niet inhoudt dat u moet worden geopereerd, is het niet iets wat je zomaar even laat doen. Een maagballon plaatsen om af te vallen is een radicale oplossing, die meestal alleen wordt toegepast bij mensen die te maken hebben met een flink overgewicht en waarbij afvallen door te diëten of meer te bewegen niet tot het gewenste resultaat heeft geleid.

Maagballon plaatsen in plaats van een maagverkleining

Een maagballon plaatsen is een goed alternatief voor mensen die huiverig zijn voor een permanente maagverkleining of maag bypass. En dat is goed te begrijpen, want een maagverkleining is een fikse operatie die niet ongedaan gemaakt kan worden. Een maagballon plaatsen kan zonder dat u er een zware operatie voor hoeft te ondergaan. De maagballon wordt in dat geval via de mond en uw slokdarm ingebracht in uw maag. [Lees meer…]

Categorie: medische ingrepen

Afvallen met een maagband

14 juli 2014 door admin

afvallen met een maagband

Afvallen met een maagband

Afvallen met een maagband (of maagbandje) is voor degenen die kampen met fors overgewicht vaak een laatste redmiddel. De maagband wordt pas geplaatst als alle andere methodes om af te vallen zoals een dieet of extra bewegen niet meer werken

De maagband, die gemaakt is van kunststof siliconen wordt geplaatst tijdens een kortdurende operatie en zoals hiervoor gemeld bijna uitsluitend bij mensen die kampen met morbide obesitas en dus een veel te hoge BMI

Afvallen met een maagband: zeer effectief

Bij patiënten waar een maagband wordt geplaatst treedt altijd een fors gewichtsverlies op. De reden daarvoor is eenvoudig . Zij kunnen geen grote hoeveelheden voedsel meer tot zich nemen en daarmee wordt ook het innemen van teveel calorieën een moeilijke zaak. Wanneer de maagband er eenmaal is vliegen de pondjes eraf,  vaak tientallen de daling van het gewicht zet gestaag door. [Lees meer…]

Categorie: medische ingrepen Tags: maagband

Afvallen met een kaakklem

11 juli 2014 door admin

Wie heel veel moeite heeft met afvallen kan een kaakklem laten plaatsen. Nu is een kaakklem een vrij radicale ingreep. Vandaar dat we hem in Europa niet zo vaak tegen komen. In de Verenigde Staten waar meer mensen lijden aan morbide obesitas wordt een kaakklem wat vaker ingezet.

kaakklem

Kaakklem om af te vallen

Het gewenste resultaat van een kaakklem mag duidelijk zijn. Een fikse afname van het gewicht in een relatief korte tijd. Dat wordt bereikt door het voor de patiënt onmogelijk te maken om grote hoeveelheden voedsel te verorberen. [Lees meer…]

Categorie: medische ingrepen Tags: kaakklem

Cambridge Dieet

15 november 2011 door admin

Het Cambridge Dieet is bezig aan een gestage opmars. Het dieet is niet nieuw. In 1970 werd het, zoals de naam al doet vermoeden, ontwikkeld door voedingsspecialisten die werkten aan de universiteit van Cambridge in Groot Brittannië.

Het Cambridge dieet is een methode die werkt met maaltijdvervangers. Deelnemers vervangen hun maaltijden door de soepen shakes en repen die zij betrekken van hun consulent. Deze Cambridge producten bevatten bijna geen vetten, calorieën en koolhydraten. Wel zijn de Cambridge producten rijk aan eiwitten en bevatten ze de nodige vitamines, vezels en mineralen.

U wilt natuurlijk het vet kwijtraken als u op dieet gaat. Uw lichaam verbruikt  eerst de opgeslagen koolhydraten daarna, gaat uw lichaam uw vetvoorraad aanspreken. In het Cambridge dieet zit slechts een geringe hoeveelheid koolhydraten. Die worden meestal snel door het lichaam als energie verbruikt.

Cambridge Dieet productenStart van het Cambridge dieet

Bij de start van het  Cambridge Dieet nuttigt u 3 keer per dag een maaltijd. Zo’n maaltijd bevat 155 kcal en dat is heel erg weinig. Per dag eet u dus ongeveer 500 calorieën. Doordat u zo weinig calorieën gebruikt valt u enorm snel af. Om de afvalstoffen kwijt te raken moet u ongeveer 2.5 liter water per dag drinken.

Na deze eerste fase waarin u snel af valt wordt het aantal Cambridge dieet maaltijden afgebouwd en gaat u weer langzaam overschakelen op de normale maaltijden. Hierbij ligt de focus op het opbouwen van de hoeveelheid koolhydraten.

Cambridge dieet beheerfase

nadat u bent afgevallen komt misschien wel de moeilijkste opdracht: Op gewicht te blijven.  Hiervoor volgt u binnen het Cambridge dieet een beheerfase waarin het uiteindelijke voedingspatroon wordt uitgewerkt.

Cambridge dieet begeleiding

Wie start met het Cambridge dieet wordt begeleid door een consulent. Hij/zij begeleidt u tijdens uw afvalpoging, levert de producten die u eet en helpt u door moeilijke tijden heen. Bijna alle consulenten zijn ervaringsdeskundigen.

Wanneer u start met het Cambridge Dieet valt u waarschijnlijk vrij snel af. Het volgen van het dieet kost u ongeveer 50 euro per week en dat is een behoorlijke investering. Mensen die het Cambridge Dieet volgen vallen in eerste instantie flink af, en dat is waarschijnlijk dan ook de reden dat het Cambridge Dieet zo populair is onder lijners.

Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats. 500 tot 800 calorieën per dag is gewoon erg weinig. Wie gedurende langere tijd zo weinig energie inneemt loopt het risico om te crashen. U valt niet meer af. Wanneer u uw normale eetpatroon herstelt, wordt u direct weer zwaarder.

De kunst zit hem dus vooral in het op gewicht blijven na de afvalpoging. Wie na het Cambridge Dieet in oude (eet) en beweeggewoonten vervalt, zal ongetwijfeld weer aankomen.

Categorie: Maaltijdvervangers Tags: maaltijdvervangers, repen, shakes, soepen

Volgende »
vastendieet intermittend fasting

Het Vastendieet: nieuwe rage of blijvertje?

Het Vastendieet van Michael Mosley verovert de wereld. Tenminste als we de … [Lees meer ...]

Crashdieet niet zonder risico’s

Sommige diëten beloven u een uitzonderlijk snel gewichtsverlies. Meestal door de … [Lees meer ...]

protiplus320

Protiplus van Modifast

Protiplus eiwitshakes worden geleverd door Modifast, bekend van het Modifast … [Lees meer ...]

TLC dieet

Afvallen met het TLC dieet

Het TLC dieet is een dieet dat al jaren gevolgd wordt door héél veel mensen met … [Lees meer ...]

Dash dieet voor een lager gewicht en lagere bloeddruk

De titel van dit bericht zou enigszins misleidend kunnen zijn. Een lager gewicht … [Lees meer ...]

obesitas chirurgie

Liposuctie: plaatselijk vet verwijderen

Is liposuctie een manier om af te vallen? Eigenlijk niet. Het is een manier om … [Lees meer ...]

maagballon

Een maagballon plaatsen om af te vallen

Alhoewel een maagballon plaatsen per definitie niet inhoudt dat u moet worden … [Lees meer ...]

afvallen met een maagband

Afvallen met een maagband

Afvallen met een maagband (of maagbandje) is voor degenen die kampen met fors … [Lees meer ...]

kaakklem

Afvallen met een kaakklem

Wie heel veel moeite heeft met afvallen kan een kaakklem laten plaatsen. Nu is … [Lees meer ...]

Cambridge Dieet producten

Cambridge Dieet

Het Cambridge Dieet is bezig aan een gestage opmars. Het dieet is niet nieuw. In … [Lees meer ...]

  • HCG Dieet: kun je afvallen van een zwangerschapshormoon?
  • Afvallen met het Pierre Dukan Dieet
  • Dr. Frank Dieet

Meer berichten uit deze categorie

Volg ons online

  • Facebook
  • Twitter
Copyright 2020 - www.hulpbijafvallen.org
Hulpbijafvallen.org gebruikt cookies: meer informatie